Hoe wordt yoga toegepast?
Ik maak gebruik van oefeningen (asana’s) uit de Hatha yoga die voor iedereen toegankelijk zijn. We beoefenen een rustige vorm van yoga die zich richt op lichamelijke oefeningen, de adem en ontspanning die je gezondheid en welbevinden bevorderen. Hierdoor kun je meer energie en levenslust gaan ervaren.

Waarom yoga?
Je bewustzijn drukt zich uit in het lichaam. Gevoelens, frustraties, angsten en emoties kunnen zich vastzetten in je lichaam. Als je yoga beoefent word je geconfronteerd met je lichaam en dit brengt je in contact met jezelf, met je bewustzijn. Yoga vermindert stress en bevordert innerlijke groei. Bij regelmatige beoefening is ook bewezen dat het een gunstig effect heeft op je zenuwstelsel,  je klieren en andere belangrijke organen. Tevens zul je merken dat er op termijn ook een versoepeling van je lichaam optreedt waardoor je je fitter voelt.

Yoga is prestatieloos
Yoga is de kunst van het ontspannen en is altijd prestatieloos. Dat wil niet zeggen dat yoga geen inspanning is. Het gaat erom dat je in de oefeningen die we doen ervaart wat passend is voor jou.

'Als je geest vastzit, beweeg je lichaam. Als je lichaam vastzit beweeg je geest'