Wat is mindfulness?
‘To be mindful’ kun je vertalen met ‘opmerkzaam zijn’. Mindfulness betekent ’bewust gewaar zijn van de ervaring van moment tot moment zonder oordeel’. Mindfulness helpt je met meer aandacht te leven waardoor je leven meer zin krijgt én je meer zin in het leven krijgt.

Minder verzet, meer genieten
We zijn vaak druk bezig met alle dingen die we nog moeten doen. Gedachten lijken nooit te stoppen en het genieten van wat we hebben schiet er vaak bij in. Ook hebben we de neiging ons te verzetten tegen onprettige gedachten, emoties en spanning. Tijdens een coachsessie wil ik je graag uitnodigen om door middel van mindfulness aanwezig te zijn bij dat wat je op ieder moment doet en ervaart. Kleine dingen kunnen heel waardevol of vreugdevol blijken als je er voor open staat.

Omgaan met spanning en stress
Ons lichaam is een stressdetector, of je nu te maken hebt met boosheid, angst of pijn. Als je mindfulness beoefent kun je je gedachten en gevoelens in een breder perspectief zien. Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe inzichten waardoor je ermee kunt gaan werken. Je leert om beter om te gaan met spanning en stress en tevens leer je signalen van pijn en vermoeidheid sneller herkennen.

'De gemakkelijkste manier van ontspannen is niet langer proberen de dingen anders te maken dan ze zijn'