Waarom meditatie?
Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat meditatie allerlei gunstige effecten heeft op zowel ons geestelijk als lichamelijk functioneren. Geest en lichaam kunnen erdoor ontspannen, het concentratievermogen kan er positief door worden beïnvloed en het kan tijdelijk het denken tot rust brengen.

Is meditatie moeilijk?
Mensen denken wel eens dat meditatie een bijzondere activiteit is, associëren het met afzondering in stilte of ‘zweverig’. Niets is minder waar, meditatie is feitelijk de eenvoud zelf! Bij meditatie gaat het om stilstaan en aanwezig zijn. Maar omdat we meestal aan het rondrennen zijn en afgeleid worden door voortdurende gedachtestromen is dit nog niet altijd gemakkelijk. Ik wil je in een coachsessie graag uitnodigen om bewust stil te staan, al is het maar voor een ogenblik. 

Leven of overleven?
Wanneer je je meer bewust wordt hoe het nu met je gaat, geef je jezelf vrijheid en ga je je realiseren wat je echt nodig hebt. Meditatie kan je helpen om alles waarover je je zorgen maakt of waartegen je je niet opgewassen voelt in een ander perspectief te zien. Dan kun je er écht voor gaan kiezen om zelf te leven in plaats van geleefd te worden door de wereld om je heen. Ik help je graag om een meditatieve levenshouding te vinden te midden van je drukke dagelijkse bestaan.

'Nu ik tijd neem om stil te staan, ga ik eindelijk weer vooruit'